Na temelju članka 53. stavka 2.
Zakona o zaštiti od požara ("Narodne novine" broj 58/93) ministar
unutarnjih poslova, u suglasnosti s ministrom turizma, donosi
PRAVILNIK
O ZAŠTITI OD POŽARA UGOSTITELJSKIH
OBJEKATA
Članak 27.
1) Ventilacijski kanali moraju se
čistiti najmanje jednom godišnje, a ventilacijski kanali iz
prostorija za pripremu hrane svaka 3 mjeseca za vrijeme rada
ugostiteljskog objekta.
2) U ugostiteljskim objektima koji rade
sezonski, čišćenje ventilacijskih kanala mora se obaviti sukladno
odredbi stavka 1. ovog članka, a iz prostorija za pripremu hrane i
prije i nakon prestanka rada ugostiteljskog objekta.
3) O čišćenju iz
stavaka 1. i 2. ovog članka mora se voditi evidencija.
4) Odgovorna osoba
za vođenje evidencije iz stavka 1. ovog članka je osoba zadužena za
poslove zaštite od požara u ugostiteljskom objektu.
5) Odgovorna osoba
za provedbu čišćenja ventilacijskih kanala je upravitelj
ugostiteljskog objekta.
|